mandag den 7. januar 2013

Fem fra Kofod

Dennis Gade Kofod debuterede i 2005 med romanen Anskudte dyr. Gade Kofod har en lang række romaner bag sig, hvor ø'en Bornholm spiller en større og større rolle. I det hedengange år blandede Dennis Gade Kofod sig i debatten omkring udkantsdanmark og forestillingen om centrum/periferi. Der er en skarp fornemmelse for sproget på færde hos Dennis Gade Kofod.  Han har fra 2005 til 2010 været tilknyttet redaktionen på det nu hedengangne forlag Anblik og tidsskriftet Ildfisken.



Kazuo Koike & Goseki Kojima: Lone wolf and cub bind 1 til 28
En af verdens bedste tegneserier, både i streg og ord. Jeg er en sucker for dum romantik - gerne lidt skingert - og det er der masser af. Iblandet mord, hævn og feudale intriger fra den laveste bonde til kejserens nærmeste er det et voldsomt værk både i fortællingen og omfang.



William S. Burroughs: Junky
Det fineste stykke prosa. Der på sin egen - næsten for - fredsommelige form udfordrer romanens form. Næsten hver eneste sætning står i kontrast til det, den er sat til at beskrive. 




Edgar Allan Poe: The System Of Doctor Tarr And Professor Fether
Et af de steder hvor min fortid som rollespiller og min hang til prosa mødes. Virkligheden falder fra hinanden igen og igen, men i denne novelle er grebet bare så gennemført. Og med stor humor oven i uhyggen.



Herman Melville: Skriveren Bartleby
På mange måder en anden oplevelse end Moby-Dick. Igen er det humor og uhygge, her som en blanding af Kafka og Lovecraft. 



Emily Brontë: Stormfulde højder
Min yndlings roman, når det kommer til kærlighed. Der er så meget gang i fortællingen. Det er herligt på så mange måder.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar